Skapa nytt av gammalt

Möbler är någonting som oftast skapar en grund i hemmet och som man lägger ganska stora summor pengar på. Därför väljer många ganska simpla möbler, som man vet kommer passa in i ens hem under en lång tid framöver. Men ibland kan det vara kul att ta in möbler som har ett mer unikt utseende, som istället speglar din personlighet och den stil som du vill ha i ditt hem. Att hitta möbler som gör just detta är inte alltid så enkelt, så ett bra knep är att själv skapa dessa. Det hela behöver inte bli allt för komplicerat, utan det finns mycket som du enkelt kan göra själv med gamla möbler och lite färg.

Idag finns det i var och varannan stad olika loppisar eller second hand-butiker där man för en liten slant kan fynda möbler och prylar i olika skick. Ibland kan sakerna direkt användas som de är och i andra kan de behöva piffas upp för att bli mer tilltalande. Just sådana föremål är det många som är på jakt efter, då man kan anpassa utseendet till det övriga hemmet. Till exempel kanske du hittar en pinnstol i enkelt trä, men som i övrigt är i fint skick som skulle passa perfekt i ditt kök eller din hall om den vore i en annan färg, eller hade en liten dyna på sig.

När man talar om hobbybutiker brukar många skrämmas och tänker att man behöver väldigt många olika produkter för att göra en enklare upprustning av en möbel. I många fall räcker det dock med lite färg, en bra pensel och eventuellt slippapper för att släta till ytan eller få bort eventuellt lack och färgrester. Dessa saker behöver inte kosta allt för mycket och ofta räcker de till mer än ett möblemang. Vill man däremot pröva sig på mer avancerade förändringar så finns det gott om material här för att kunna göra det.

Hur avancerad förändring man vill göra av sin fyndade möbel är helt upp till en själv och hänger lite ihop med hur mycket förkunskaper man har. Rent generellt krävs det inte speciellt mycket utav detta, utan en lättare förändring kan de flesta klara av. Du kan också ta hjälp av guider, bilder eller personal i hobbybutiken för att komma på vad du vill göra. Även internet är en bra källa för att söka inspiration till ditt renoveringsprojekt.