Inreda ditt första egna hem

Att flytta hemifrån är någonting som vi alla går igenom någon gång i livet. Antingen flyttar vi då för att bo helt ensam, eller för att dela boende med en vän eller blivande sambo. Vid vilken tidpunkt i livet som man flyttar hemifrån är självklart individuellt, men vanligast är att det sker någon gång efter att man har tagit studenten. Kanske flyttar man för att man ska plugga i en annan stad, eller så gör man det för att man vill klara sig på egen hand.

Den roliga delen enligt många är att man själv får bestämma hur det ska se ut i hemmet. Allt ifrån gardiner och lampor till sängkläder och kökshanddukar är nu ett val som du ska göra på helt egen hand och som ska passa in på din personliga stil. Att veta vad man gillar kan kanske till en början vara lite svårt, men det finns en hel del saker man kan göra för att ta reda på det. Till exempel kan du bege dig ut i butikerna med kameran i högsta hugg och fotografera de saker som du tycker om. När du sedan kommer hem kan du titta på bilderna och kanske utifrån det få en känsla av vad det är du vill ha. Du kan också ta hjälp av internet, där det finns mängder av bra inspirationssajter. Även inredningsmagasin och vanliga kataloger kan vara till hjälp.

Den del som kanske inte är lika rolig är den att det ofta kostar en hel del pengar att inreda ett helt hem från grunden. Det gäller därför att du gör en noggrann prioritering av dina inköp. Att köpa köksredskap som du måste ha för att kunna laga mat är till exempel att prioritera framför att köpa den där snygga designerlampan som du har sett i inredningstidningar. Att kunna handhålla med sina pengar är bara det en stor del av att flytta hemifrån och bli helt självständig. Men samtidigt är det en fantastisk upplevelse som får en att växa enormt som människa.

Pengar är någonting som man vanligast får via studiebidrag eller ett jobb, men de kan även komma på andra sätt. Till exempel kan du pröva din lycka på någon casinosida på nätet och med lite tur plocka hem en vinst som kan vara en bra startbudet till ditt nya hem.