Inred ett rum

Möbler är tillför mer än funktionalitet. En soffa ska vara mer än en soffa och ett bord mer än ett bord. Förr i tiden använde vi möblerna för vad de var. Idag ska möbler se bra ut och fylla sin funktion. Ett rum kan vara fyllt med möbler utan att möblerna faktiskt används. Det ska vara snyggt.

När man inreder ett rum så räcker det därför inte med att stoppa in några stolar och bord – de måste matcha med resten av rummet. Är det blommor på väggarna måste det kanske finnas fina mönster på möblerna. Blommor, girlanger eller något lika dekorativt. De ska även vara i en kompletterande färg. Ställ inte rosa saker i ett rött rum, blanda inte lila med orange och håll dig undan från en typ av styrka i färgen. Det finns många riktlinjer att följa. Ett välbalanserat rum kan tillföra till klimatet och miljön i hemmet, alternativt på arbetsplatsen. Växter ger liv, möbler ger stil.

Något som är väldigt bra att göra när man inreder ett rum är att leta inspiration. Det kan vara på nätet, hemma hos kompisen eller ute i naturen. Man ska aldrig börja utan idéer. Det är en konst att inreda ett rum och man kan skapa konstverk om man möblerar med hjälp av sin inspiration. Våga gå utanför ramarna och utforska möjligheter. Inredning är mycket roligare än vad många tror.

Att hitta sin stil och veta vad man gillar kan även det vara svårt. Det kan då vara bra att börja fundera på vilka färger du gillar och sedan utgå ifrån detta. På nätet finns det en mängd olika sajter som är till för att just hitta inspiration och här hittar man mycket inom inredning. Exempel på dessa sajter är WeHeartIt och Pinterest. Utöver på nätet så kan ett bra sätt att samla inspiration vara att besöka olika slags platser. Då kanske det inte handlar om specifika möbler eller så, utan med vilken känsla du vill skapa i rummet. Kanske vill du ha ett rum som ger ett lugn, eller varför inte ett rum som sprakar av kreativitet.